Over Palentis

Missie

Palentis is een jonge onderneming met een missie, een missie gericht op gevelbeplanting en zakelijke bebouwing. Palentis heeft als streven om een gedaantewisseling tot stand te brengen door grauwe industrieterreinen te transformeren tot groene oasen. Dat is niet eenvoudig. Het heeft vast behoorlijk wat tijd nodig, maar het is bittere noodzaak als bijdrage aan onder meer het oplossen van het wereldwijde klimaatprobleem.

Plantgekke ondernemer

Oprichter en eigenaar van Palentis is plantgekke ondernemer Leon Heesen. Van jongs af aan geboeid door planten, opleiding en werkervaring in plant-gerelateerde business en ervaren als ondernemer.

Zijn onderneming Palentis richt zich op het begeleiden van bedrijven en organisaties bij het groen aanplanten van hun buitenomgeving. Er zijn legio zakelijke redenen waarom bedrijven dat zouden (moeten) willen. Gevelbeplanting, en dan met name toepassingen met klimplanten, vervullen hierin een belangrijk rol.

Vijf stappen

Palentis begeleidt bedrijven en organisaties in vijf stappen vanaf het vertalen van de eerste ideeën tot en met het gebruik en onderhoud van de nieuwe, groen aangeplante zakelijke buitenruimte. Leon Heesen combineert daarbij zijn ondernemerservaring in de bouw, kennis van projectmanagement uit de logistiek, en knowhow op het gebied van planten, tuinen en ontwerpen, om te komen tot een optimaal ingerichte groene bedrijfstuin.

Insteek hierbij is dat de investering op korte termijn wordt terugverdiend.

Partners

Palentis werkt samen met diverse partners. Afhankelijk van de inhoud en de regio van de opdrachtgever werken we samen met ontwerpbureaus, hoveniersbedrijven en CAD-tekenaars. Daarnaast schakelen we veelvuldig met gemeenten, waterschappen en provincies. Behalve aanspreekpunt voor regelgeving zijn deze partijen vaak ook verstrekkers van subsidies.

Zullen we samen inzoomen op uw buitenruimte?

Maak direct een afspraak